Upoznajte Novi Sad, Frušku goru i Vojvodinu

Na ovim stranicama predstaviću Vam nekoliko lepih izleta po Novom Sadu i okolini koje redovno praktikujem, te predočiti cene vodiča i ulaznica za određene lokalitete. Ukoliko želite da sami napravite program obilaska, javite mi se na mejl ili na telefon, uvek sam na raspolaganju za eventualne konsultacije.
20180403_130344.jpg

40,00 EUR

Pešačka tura kroz staro jezgro Novog Sada

Grupa se sastaje na centralnom gradskom trgu – kod spomenika Svetozaru Miletiću. Prošetaćemo se starim jezgrom grada, kroz Zmaj Jovinu ulicu, usput ćemo videti najvažnije građevine i kulturno-istorijske spomenike – poput Gradske kuće, Crkve imena Marijinog, Hotela „Vojvodina“, Saborne crkve itd. Dalje nastavljamo kroz Dunavsku ulicu prema Dunavskom parku, novosadskom keju i Spomeniku žrtvama racije. U povratku prema centru idemo Bulevarom Mihajla Pupina pored zgrade Vlade Vojvodine pa do Sinagoge u Jevrejskoj ulici. Završavamo na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta.Tura traje dva sata.

SAM_5782.jpg

60,00 EUR

Petrovaradinska tvrđava s obilaskom Podgrađa i podzemnih vojnih galerija

Sastajemo se ispred glavnog ulaza u Vojnu bolnicu u Petrovaradinu. Prvo ćemo obići Podgrađe, gde ćemo videti neke zgrade koje su godinama služile kao logistika nekad slavnoj tvrđavi. Takođe ćemo videti i dve crkve – pravoslavnu Svetog Pavla i katoličku Svetog Jurja. Obići ćemo podzemne vojne galerije, nezaobilaznu i najatraktivniju lokaciju na Tvrđavi. Nakon toga prošetaćemo se Petrovaradinskom tvrđavom i upoznati se s još nekoliko važnih lokacija na njoj.Navedena cena predstavlja honorar za vodiča, ulaznice za podzemne vojne galerije nisu uračunate.Tura traje dva sata. 

Sremski-Karlovci.jpg

100,00 EUR

Sremski Karlovci i poseta fruškogorskim manastirima

U okviru ove ture posetićemo Sremske Karlovce, koji su od Novog Sada udaljeni oko 15 km. Ovaj mali barokni grad od izuzetne je važnosti za istoriju ovog regiona, kulturu srpskog naroda te za istorijat Srpske pravoslavne crkve. Videćemo Patrijaršijski dvor, Karlovačku gimnaziju, Sabornu crkvu Sv. Nikole. Posle razgledanja nastavljamo put prema Fruškoj gori, gde ćemo obići dva manastira – Krušedol i Grgeteg. Nakon toga vraćamo se u Novi Sad preko Sremskih Karlovaca, gde ćemo svratiti u jedan lokalni vinski podrum na degustaciju vina.Ovaj aranžman napravljen je za maksimalno troje putnika. Prevoz je mojim automobilom, a u cenu nisu uračunate ulaznice u manastir (1 evro po osobi) niti degustacija vina u vinskom podrumu (5 evra po osobi). Tura traje četiri sata. 

tui.jpg

60,00 EUR

Panoramska vožnja ulicama Novog Sada, izlet na Petrovaradinsku tvrđavu i šetnja starim jezgrom grada

Ova tura predviđena je za grupe koje organizovano dolaze u Novi Sad. Provozaćemo se ulicama Novog Sada, najvažnijim bulevarima i mostovima. Moći ćete da uživate u Novom Sadu kao sređenom i čistom gradu, gde ćete videti mnoge zgrade i objekte od kulturnog, privrednog i javnog značaja. Nastavićemo put prema Petrovaradinskoj tvrđavi. Autobus ćemo parkirati u njenom podnožju, a dalje nastavljamo pešice. Bitno je naglasiti da je uspon oko 900 metara, što nije preporučljivo osobama s ograničenom pokretljivosti. Posle obilaska Tvrđave vraćamo se u autobus i nastavljamo prema centru grada, gde ćemo napraviti pešačku turu kroz staro jezgro grada i na centralnom gradskom trgu – Trgu slobode završiti ovaj program.Tura traje tri sata.

countdown-clock.gif

Cenovnik po satu za individualce i organizovane grupe.

Lokalno vođenje u trajanju do 2 sata - 50 eur 

Lokalno vođenje u trajanju do 4 sata: -70 eur

Lokalno vođenje u trajanju do 6 sati - 90 eur 

Celodnevno vođenje po zemlji: 100 eur

Powered by WebExpress